Jdi na obsah Jdi na menu

Reflexologie chodidla

Je šetrná a velice účinná masážní technika, která dokáže aktivovat
preflexologie_studio_pohoda_usti.jpgřirozené léčebné síly v organizmu a tím přispívá k obnově rovnováhy jak tělesné, tak i psychické.

Naše chodidla jsou dokonalou mapou těla. Přes aktivní body na ploskách nohou, prstů, nártů a okolí kotníků můžeme ovlivňovat funkční poruchy jednotlivých orgánů. Na levé noze jsou body levostranných orgánů, na pravé noze najdeme pravostranné orgány. Orgány, které jsou párové ( ledviny, vejcovody, vaječníky….) se promítají na obě nohy. Dokážeme tedy pozitivně působit na celý lidský organismus.

Tím, že mačkáme nebo hladíme tyto reflexní plošky, můžeme cíleně posilovat příslušný orgán, pokud nedostatečně pracuje a potřebuje dodat energii. Naopak masáž dokáže příslušný orgán i uklidnit, pokud je ve stavu akutního zánětu či bolesti.
Jemná tlaková masáž chodidla dokáže ulevit od bolesti, rozproudit tok krve a energie v těle a tím celkově navodí pocit harmonie a pohody. Je vhodná prakticky při jakýchkoliv potížích od onemocnění dýchacích cest, přes nespavost a únavu, alergii, kožní problémy, bolesti hlavy až po posílení jednotlivých důležitých orgánů ( slinivka, ledviny, játra..).

Masáž nelze provádět při
-    transplantaci orgánů
-    plísňovém onemocnění nohou
-    v těhotenství
-    trombóze hlubokých žil