Jdi na obsah Jdi na menu

Klasická relaxační masáž

masaze_studio_pohoda_usti.jpgJde o tradiční proceduru, která je považována za nejstarší léčebný prostředek. Zlepšuje prokrvení svalů a uvolňuje jejich napětí.  Pomáhá odstraňovat únavu a při bolestech poskytuje úlevu. Její účinky se projeví nejen na svalech, ale i na lepší pohyblivosti kloubů.  Při masáži dochází k celkovému zlepšení tělesného a duševního stavu tím, že navozuje dobrou náladu, pohodu, efektivní odpočinek a proto máme během dne více energie. Osvěžuje tedy nejen tělo, ale i mysl.  

Účinky klasické regenerační masáže ocení lidé s chronickými problémy např. s bolestmi hlavy, neboť to není ve většině případů neurologický problém, ale jen ztuhlá šíje nebo zablokovaná páteř. Zde pak stačí pravidelná péče pomocí masáže a bolestí se lze na dlouhou dobu zbavit.

Klasická masáž je vhodná i pro ženy, které bojují s přebytečnými kily a projevy stárnutí pokožky. Tím, že provádíme masáž, dochází k prokrvení podkožního vaziva. To je důležité k zabránění předčasné tvorby vrásek a zároveň urychlení metabolismu. Naše tělo pak při masáži spaluje více tuku, než bez masáže v klidovém stavu. Zvyšuje se tedy látková výměna a činnost žláz s vnitřní sekrecí.

Masáž nelze provádět
-    při nádorových onemocněních
-    při akutním zánětlivém a infekčním onemocnění a při podezření na ně, při horečkách
-    na kůži, která je postižena zánětem hnisavým nebo plísňovým
-    v místech porušení celistvosti kůže
-    v místech křečových žil a bércových vředů, u zánětu žil
-    při chorobách břicha – průjem, krvácení do stolice
-    při krvácivých chorobách, u pokročilé aterosklerózy a osteoporózy